Vranić posjetio JU Dom zdravlja KS: Dogovoreni koraci za unapređenje usluge pacijentima

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo, prof.dr. Haris Vranić održao je danas u prostorijama JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo radni sastanak s generalnim direktorom ove ustanove, doc.dr. Abelom Baltićem i predsjednikom Upravnog odbora, dr.sci. Ademirom Spahićem.

Ovom prilikom, razgovaralo se o iznalaženju najboljih rješenja za poboljšanje rada ove ustanove.

Osluškujući potrebe svakog korisnika usluga ove ustanove, prisutni su se složili o problemima i nedostacima, kao i s koracima koje je potrebno napraviti kako bi se oni otklonili.

Istaknuto je kako će se raditi na unapređenju prava pacijenata, kroz sistem žalbi ili ankete o njihovom zadovoljstvu, te efikasno i pravovremeno reagovati na njihove primjedbe.

„Slušamo i radimo u interesu naših građana. Nastavljamo s koracima koji će unaprijediti zdravstvo u Kantonu Sarajevo. Zdravlje naših građana nam je uvijek na prvom mjestu“, naglasio je ministar Vranić.

Na ovom sastanku definirani su i konkretni zajednički koraci koji se tiču reforme zdravstvenog sistema, koji imaju za cilj osiguravanje najkvalitetnije moguće zdravstvene usluge za građane, ali i stvaranje boljih uslova rada zdravstvenih radnika.

Radio AS