Za stanovnike Ilidže besplatna članarina u Javnoj ustanovi “Biblioteke” Sarajevo

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i direktorica JU Biblioteka Sarajevo Merima Lendo potpisali su ugovor koji se odnosi na besplatne članarine u ovoj javnoj ustanovi za stanovnike općine Ilidža.

Kako su saopćili iz općine Ilidža i ove godine nastavljaju projekat koji su započeli 2021. godine i koji se pokazao kao jako uspješan.

Svi zainteresovani mogu se besplatno učlaniti u Pozajmnom odjeljenju Ilidža, koje se nalazi na adresi Hrasnička cesta 8, a za učlanjenje neophodna je CIPS prijava, lična karta za odrasle ili CIPS prijava za maloljetne osobe.

“Porast broja članova u Pozajmnom odjeljenju JU Biblioteka Sarajevo na Ilidži, ali i dodatni upiti nadležnoj općinskoj službi, bili su jasan pokazatelj i signal da ovaj projekt ima perspektivu. Zbog toga smo s direktoricom Merimom Lendo potpisali ugovor kojim smo osigurali nove besplatne članarine za stanovnike općine Ilidža u ovoj javnoj ustanovi”, kazao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Pravo na besplatno učlanjenje građani i građanke Ilidže mogu ostvariti do 31. decembra 2022. godine, a moguć je besplatan upis maksimalno dvije osobe iz iste porodice.

Radio AS