Zatraženo da i ostali taksi prevoznici mogu preuzimati putnike sa Aerodroma Sarajevo

Pokrenuta je inicijativa da se i ostalim taksi prevoznicima omogući pružanje usluga na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, s obzirom na to da trenutno uslugu taksi prevoza sa Aerodroma pruža samo “Sarajevo Taxi”.

Odbor za lokalni biznis i turizam Grada Sarajeva uputio je resornom kantonalnom ministarstvu inicijativu da i ostalim taksi prevoznicima omogući preuzimanje putnika ispred aerodromskog terminala.

Smatraju da će se time, kako su naveli, smanjiti monopol “Sarajevo Taxija”, povećati konkurentnost taksi prevoznika i time poboljšati taksi usluge.

Na inicijativu gradskih vlasti, nedavno je na terminalu konačno istaknut cjenovnik usluga “Sarajevo Taxija”. Nemali je broj onih koji nisu zadovoljni uslugama spomenutog taksi prevoznika i zbog (ne)povezanosti Aerodroma Sarajevo i ostatka grada javnim prevozom. Najčešće primjedbe su na obračun cijene vožnje “Sarajevo Taxija” i nespremnost vožnje na kraćim relacijama.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo najavljuje da će biti riješeno pitanje (ne)povezanosti Aerodroma i ostatka grada javnim prevozom. Jedna od mogućnosti koja se spominjala jeste da novi trolejbusi saobraćaju i do Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Radio AS