Završen četvrti festival sporta “Sport Fest”, posjetioci uživali u brojnim aktivnostima

Četvrti festival sporta ‘”Sport Fest” održan u dvorani “Goran Čengić” na Grbavici uspješno je okončan.

Brojni posjetioci mogli su uživati u prezentaciji 17 sportova, među kojima su bili škola sporta za najmlađe učesnike, sportovi atletika, stoni tenis, brazilska jiu jitsa, gimnastika, cheerleading, hokej, košarka, odbojka, taekwondo, karate, judo, te fitness programi couple fitness, body pump i body attack, zumba i crossfit.

Sajamski program okupio je izlagače i sportske subjekte koji su se posjetiocima predstavili sa zanimljivim sadržajima iz raznog spektra. Među posjetiocima bio je veliki broj djece iz škola koji su posebno uživali u svim sadržajima.

Osim festivalskog i sajamskog dijela održana je i peta konferencija “Forum sporta”. Predavanja na ovogodišnjem Forumu sporta imali su Hajrudin Prolić, dugogodišnji novinar i PR košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine koji je govorio na temu “Moderno sportsko novinarstvo”, dr. Remzija Šetić, klinički i sportski psiholog sa temom “Mentalitet šampiona”, te Lamija Terzimehić, sa temom “Elementi uspješne komunikacije u sportu”.

Osim predavanja na Forumu sporta održan je i okrugli stol na temu “Povrede u sportu”, kojim je moderirao Slobodan Klačar sa Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, a učesnici su bili dr. Hasan Tanović, zvanični ljekar svih selekcija u Košarkaškom savezu BiH, dr. Remzija Šetić i najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija.

“Izuzetno smo zadovoljni rastom festivala sporta. Po prvi put ‘Sport Fest’ je trajao dva dana, te je imao i najveću posjećenost. Cilj nam da i u narednim godinama napravimo još veći obim sa većim brojem aktivnostima. Sport igra važnu ulogu u životu svakog pojedinca, a upravo kroz festival želimo približiti sportske sadržaje svim uzrasnim kategorijama i aktivno uključiti što veći broj ljudi”, istakao je Dino Šečić iz agencije Hardino koja je organizator festivala sporta “Sport Fest” zajedno sa Udruženjem za umjetnost kulturu i sport ”Spektar”.

Specijalni partner ovogodišnjeg događaja bio je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.

Radio AS