Zbog jakog vjetra zatvoren veliki broj skijaških staza na Jahorini i Bjelašnici

Zbog jakih udara vjetra zatvoreno je nekoliko staza na Jahorini i Bjelašnici, potvrđeno je iz Olimpijskog centra Jahorina i ZOI’84.

Iz OC Jahorina kažu kako je zbog jakog vjetra obustavljen rad liftova koji prevoze skijaše na vrh planine. Listu otvorenih skijaških staza pogledajte ovdje.

“U svakom momentu pratimo promjene i čim se stvore neophodni bezbjedni uslovi za puštanje u rad instalacije će biti ponovo puštene u pogon”, poručili su iz OC Jahorina.

Važno je naglasiti da je zbog nepovoljnih vremenskih uslova na skijalištu Jahorina odlučeno da se skijašima i borderima koji imaju važeću kartu za 5. januar 2022. godine omogući zamjensko dnevno/noćno skijanje koje mogu iskoristiti do kraja zimske sezone 2021/2022.

Gotovo identična situacija vlada i na Bjelašnici, gdje je danas u funkciji samo staza Kolijevka. Iz ZOI’84 kažu kako su druge staze zatvorene zbog neuslovnosti, kao i da se zahvaljuju građanima na strpljenju te očekuju skoro poboljšanje situacije.

“U skladu sa meteorološkim najavama očekuje se smanjenje vjetra do kraja dana te nove snježne padavine u toku sutrašnjeg dana koje će znatno doprinijeti poboljšanju uslova za skijanje, bordanje i boravak na planini”, navode u zaključku.

Radio AS