ZIjah Sokolović s predstavom “Lijevo desno glumac” gostuje u Pozorištu mladih

Legendarni Zijah Sokolović će u četvrtak, 27. aprila s početkom u 20 sati na sceni Pozorišta mladih Sarajevo izvesti predstavu “Lijevo desno glumac”.

Sokolović duhovito i filozofski, nizom primjera i uspoređivanjem stvarnosti i pozorišne umjetnosti, uči gledatelje da shvate da su i oni glumci u svom teatru i da mogu biti umjetnici u svom životu ako svoje životne date okolnosti prve dramske radnje analiziraju teatarski objektivno.

Primijetivši da se ljudi i svijet u kome živimo radikalno mijenja, dokazani umjetnik, glumac, reditelj i autor Zijah A. Sokolović napravio je autorski projekat, koji predstavlja mnogo više od pozorišnog uprizorenja. Ovom predstavom Sokolović je obilježio 50 godina svog umjetničkog djelovanja unutar kojeg su mu dodijeljene 92 umjetničke nagrade i šest nagrada za životno djelo.

Pored edukativnog iskustva, ovaj performans daje osjećaj, vrhunsku zabavu i poučan životni put koji publici nudi razmišljanja izvan okvira, mogućnost propitivanja sebe, svojih stavova, razmišljanja te svih djela društva i društvenih institucija.

Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti na brojeve telefona 033 442 572, kao i putem njihove Facebook stranice. Blagajna Pozorišta mladih otvorena je svakim radnim danom od 12 do 14 sati i dva sata prije početka predstave.

Radio AS