Zima počinje na Bjelašnici: Večeras noćno skijanje

Skijaška sezona 2021/2022. na najvišem ski-centru u BiH – OC Bjelašnica,  počinje večeras noćnim skijanjem sa početkom u 16.30 sati.

Tradicionalno, poduzeće ZOI’84 prvi dan nove sezone poklanja besplatno skijanje za limitirani broj od 300 korisnika na stazi „Kolijevka“. Do vikenda će u funkciji biti noćno skijanje od 18.30 do 21.00 sat, a 4. decembra 2021. godine planirano je otvaranje ostalih staza.

“Nova Uprava preuzela je upravljanje JKP ZOI’84 početkom proljeća ove godine te, uprkos brojnim izazovima i  ograničenjima, učinili smo sve da unaprijedimo uslove skijanja  i dočekamo naše korisnike sa pozitivnim promjenama”, kazao je Jasmin Mehić, direktor ZOI’84.

ZOI’84 odgovornost stavlja na prvo mjesto, te zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti organizovan revijalni program povodom otvaranja sezone.

“Nova Uprava ZOI’84 prati aktuelna dešavanja na svjetskim skijalištima. Određene zemlje, kao npr. Austrija koja je u lockdown-u, odlučile su ostaviti skijališta otvorena za svoje korisnike. Mi akcenat stavljamo na unapređenje infrastrukture i značajno poboljšanje iskustva skijanja, što je i naša primarna obaveza prema korisnicima. Ovi sportovi, sami po sebi, omogućuju sigurnu distancu među skijašima, a sport i boravak na čistom planinskom zraku značajno doprinose izgradnji imuniteta”, rekao je Mehić, saopćeno je iz ZOI’84.

tvsa.ba

Radio AS