Adi Šoše na Centralnom trgu na Ilidži 17. jula

Na Ilidži će 17. jula 2024. godine biti održan koncert jednog od najtalentovanijih i najtraženijih pjevača nove generacije u regionu. Današnjom press-konferencijom najavljen je koncert Adija Šoše & AL MUSIC BAND, u organizaciji Općine Ilidža. Brojnim medijima koje je privukao ovaj događaj, obratili su se načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, Adi Šoše i Amil Lojo.

Načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, naglasio je da se pored infrastrukturnih projekata, koji su određeni planom i programom, kao i potreba građana općine Ilidža, itekako razmišljalo i o manifestacijama kakav je i ovaj koncert.

“Na Centralnom trgu, u samom centru Ilidže, će se 17. jula održati veliki muzički spektakl koji poklanjamo našim Ilidžankama i Ilidžankama, kao i svim stanovnicima Bosne i Hercegovine, ali i gostima koji budu na Ilidži. Imali smo slične manifestacije i sadržaje i dokazali da je ovo mjesto, naše centralno mjesto okupljanja i da je onakvo kakvim smo ga zamišljali kada smo krenuli u realizaciju ovog projekta”, poručio je Muzur te dodao:

“Mislim da će ovo biti vrhunski koncert, imamo puno prostora na raspolaganju i vjerujem da ćemo najbolji način otvoriti ljeto na Ilidži, a nakon ovog slijedi i drugi sadržaji koji će upotpuniti našu ljetnu sezonu.”

Na press-konferenciji govorio je i producent Amil Lojo, dugogodišnji saradnik Adija Šoše.

“Spremni smo, jako puno radimo, ali nekako mi se čini da je ovaj koncert na Ilidži specijalan, pozivamo vas sve na Trg da se dobro zabavimo”, kazao je Lojo.

Pjevač Adi Šoše kazao je da će nastup na Ilidži za njega biti jako poseban, a otkrio je i zašto.

“Ogromna mi je čast pjevati na Ilidži. Zadovoljstvo je i veće jer mi smo jedan od prvih naših nastupa realizirali na Ilidži, tad je priča bila mnogo manja nego danas, ali sada vjerujem da će ovo biti poseban nastup za mene, pravo ljetno osvježenje uz dobru muziku i druženje”, kazao je Šoše.

Koncert je zakazan za 17. juli na Centralnom trgu na Ilidži s početkom u 21 sat, a ulaz je besplatan.

Radio AS