Aerodromu Sarajevo isporučeno novo savremeno vatrogasno-spasilačko vozilo

Vatrogasna služba Međunarodnog aerodroma Sarajevo postala je bogatija za jedno od najsavremenijih vatrogasno-spasilačkih vozila, kako bi osigurala pružanje usluga najviših standarda u ovoj kategoriji.

Radi se o trenutno najkvalitetnijem i najmodernijem vatrogasnom vozilu za gašenje požara na avionima austrijskog proizvođača Rosenbauer, koji je vodeći svjetski brend iz oblasti vatrogasnih vozila i opreme.

Vozilo ispunjava sve uslove propisane ICAO-om i Dokumentom 1937 za rad na aerodromima.

“Nabavka vozila, koje važi za najbolje ocijenjeno vatrogasno-spasilačko vozilo za rad na aerodromima, dokazuje našu spremnost i opredijeljenost ka pružanju usluga najviših standarda. Ovim će se unaprijediti sposobnost brže i efikasnije reakcije aerodromske vatrogasne službe u hitnim situacijama te nivo sigurnosti u pogledu odvijanja aviooperacija”, navodi se na zvaničnoj stanici Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Dodali su kako su nabavka i isporuka vozila realizovane uz punu finansijsku podršku Vlade FBiH i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, za šta su ovim putem izrazili i zahvalnost.

Radio AS