Aktivno na bazenu u Sarajevu: Najavljen turnir, objavljeni detalji sporazuma s Novim Sarajevom

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i ove godine podržalo je turnir “Sarajevo Champions Challenge 2023”.

Ministar Kenan Magoda i direktor JP “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o, Avdija Hasanović, potpisali su ugovor o dodjeli transfera iz oblasti sporta, na osnovu Odluke Ministarstva kulture i sporta KS o rasporedu sredstava, u svrhu sufinansiranja organizacije i realizacije Turnira “Sarajevo Champions Challenge 2023”.

Turnir će se održati 23. i 24. septembra na Olimpijskom bazenu Otoka, a učesnici su, pored Vaterpolo reprezentacije Bosne i Hercegovine, renomirane vaterpolo ekipe iz regije: VK Cattaro – Kotor, Crna Gora, VK Crvena Zvezda – Srbija i OVK POŠK – Hrvatska.

U narednim danima bit će objavljene detaljne satnice turnira, a ulaz je slobodan.

To nije sve što se tiče aktivnosti, a na bazenu su ugostili i načelnika Općine Novo Sarajevo Hasana Tanovića i direktoricu Centra Vladimir Nazor, Maidu Idrizović. Povod ove posjete bilo je nedavno potpisivanje sporazuma između načelnika Tanovića i direktora Hasanovića.

U pitanju je Sporazum o dodjeli sredstava za finansiranje projektnih aktivnosti:

  • Projekat edukacije neplivača učenika četvrtih razreda osnovnih škola u Općini Novo Sarajevo za školsku 2023/24. godinu
  • Edukacija neplivača učenika Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Vladimir Nazor Sarajevo.

Tom prilikom upriličen je obilazak plivališta, razgovor o realizaciji projekata te kratki susret sa polaznicima Centra Vladimir Nazor koji su u tom trenutku pohađali obuku plivanja.

Obuka polaznika Centra Vladimir Nazor počela je 11. septembra, dok se početak realizacije edukacije neplivača učenika četvrtih razreda osnovnih škola sa područja Općine Novo Sarajevo, planira za sami kraj tekućeg mjeseca, ili početkom narednog.

Radio AS