GRAS: U nedjelju izmjena režima saobraćaja zbog trke

KJKP GRAS je obavijestio građane o izmjeni režima saobraćaja trolejbusa u nedjelju, 17. septembra, zbog održavanja sportskog događaja “Run Fest”.

Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Obavještavamo korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog održavanja manifestacije u organizaciji ‘NGO Maraton’ u nedjelju, 17.09.2023. godine, u vremenu od 08:10 do 13:00 sati doći do privremene obustave saobraćaja u ulicama: Ferhadija, Maršala Tita, Zmaja od Bosne, Halida Kajtaza, Hiseta, Hamze Hume, Terezija, Vrbanja, Vilsonovo šetalište, Topal Osman Paše, Zvornička, Grbavička, Zagrebačka, Obala Kulina Bana, Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Zelenih Beretki i Branilaca Sarajeva, što će dovesti do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza putnika:

  • Tramvajski saobraćaj će se odvijati na relaciji Ilidža – Čengić Vila, dakle neće biti u funkciji na relaciji Čengić Vila – Baščaršija;
  • Trolejbuski saobraćaj neće biti u funkciji, osim na relaciji Dobrinja – Otoka;
  • Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Vijećnice, polazit će sa Željezničke stanice;
  • Linije koje polaze sa Doma Armije mijenjat će polazni terminal i polaziti sa terminala Sutjeska;
  • Autobuske linije 18 Drvenija – Pofalići i 41 Drvenija – Gornji Velešići umjesto sa Drvenije, saobraćat će sa Željezničke Stanice.

Regulaciju saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo etapno, u zavisnosti od brzine učesnika utrke.

Radio AS