Ambasada Slovenije organizuje rock koncert za mlade na Igmanu 25. juna

Kao poklon mladima Sarajeva i Bosne i Hercegovine,  Ambasada Republike Slovenije u našoj zemlji, uz podršku Ministarstva kulture i sporta i Vlade KS, planira organizirati veliki rock koncert 25. juna ove godine na Igmanu.

“Na ovaj dan se obilježava Dan državnosti Republike Slovenije, te ovim povodom želimo pozvati sve srednjoškolce, studente i omladinu Sarajeva i Bosne i Hercegovine da nam se pridruže i da provedemo jedan rokerski dan na festivalu na Igmanu. Krenuli samo sa pripremama i biće sigurno lijepo”, poručio je ambasador  Republike Slovenije Damijan Sedar.

U današnjem razgovoru sa ministrom kulture i sporta Samirom Avdićem,  ambasador Sedar istakao je da je cilj nastaviti odličnu saradnju sa Vladom KS.

Naglasio je da Ambasada snažno podržava sve u vezi sporta, kao i promocije potencijala olimpijskog Sarajeva.

Ministar Avdić je kazao da će Vlada i Ministarstvo kulture i sporta podržati organizaciju  koncerta, te da će to biti sjajan poklon mladima.

“U saradnji sa resornim ministricama Naidom Hota Muminović i Aleksandrom Nikolić započet ću aktivnosti na kampanji za najavljeni  ljetnji događaj. Želja nam je, u svakom slučaju i odati priznanje značajnom datumu za Sloveniju sa kojom Bosna i Hercegovina i Kanton Sarajevo imaju prijateljske odnose”, poručio je ministar Avdić ovom prilikom.

Radio AS