Avdić primio uspješne džudiste i karatiste: Hvala što nas kontinuirano usrećujete medaljama

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić upriličio je danas prijem za uspješne karatiste i džudiste koji su ostvarili zapažene rezultate na nedavnim takmičenjima, među kojima Evropsko karate prvenstvo u Pragu i Mediteranske igre u Alžiru.

“Ostvarili ste rezultate vrijedne pažnje, čestitam od srca. Kako  bivšem sportašu, čast mi je sresti se s vama, jer oba ova sporta nam kontinuirano priređuju dobre rezultate i radost, ne samo za Kanton Sarajevo, nego i za državu Bosnu i Hercegovinu. Nastojimo da sve to podržimo na najbolji mogući način, i hvala Bogu da uspjevamo u tome, jer mi smo tu između ostalog i zbog vas najboljih reprezenata naše zemlje”, naveo je ministar Avdić. 

Izrazio je zadovoljstvo što po prvi put imamo medalje sa Mediteranskih igara.

“Veoma je važno da smo mapirali BiH na mjesto koje joj pripada. Kanton Sarajevo će nastaviti svesrdno da pomaže i pruža institucionalnu podršku. Vi i vaši tereneri to zaslužujete”, zaključio je ministar, te najavio da će, shodno važećem pravilniku, uspješni sportisti dobiti i novčane nagrade.

Trener Zijad Sipović danas je zahvalio ministru Avdiću što podržava one koji se bave karateom, kao i sve aktivnosti koje se organizuju posredstvom karate saveza FBiH i BiH. 

“Rezultati nisu slučajni. Ako se trenira dva-tri puta dnevno, ako vjerujete u dugororčni rast od dječije, kadetske, juniorske, U-21 do seniorske selekcije, rezultati dođu”, kazao je Sipović, koji nije krio zadovoljstvo rezultatima koje ostvaruju i članovi njegove sportske porodice, među njima i kćerke Emine i Nejra, koje su prisustvovale današnjem prijemu.

Trener Branislav Crnogorac također je zahvalio ministru Avdiću na podršci džudistima. 

“Možda je ovo prvi put da smo primljeni, a da nismo morali slati dopis sa molbom, već da je naš rezultat prepoznat, da smo pozvani i da danas zajedno slavimo naše rezultate. Kada govorimo konkretno o džudou, sretan sam i ponosan da nastavljamo nizati uspjehe, dokazali smo na Mediteranskim igrama da smo najtrofeniji olimpijski sport, nastojat ćemo da taj epitet i zadržimo. Naš tim je spoj mladosti i iskustva, što je najbolja kombinacija”, naveo je Crnogorac.

U tom kontekstu, istakao je rezultate naše iskusne Larise Cerić, ali i mlađe sportiste koji se u posljednje vrijeme nameću rezultatima.

Radio AS