Zbog održavanja utrke u Sarajevu će u petak biti izmijenjen režim saobraćaja

Zbog održavanja trke “Sarajevski cener” i “5K Team run” u petak, 15. jula 2022. godine, u periodu od 19:30 do 22 sata, privremeno će biti izmjenjen režim saobraćaja na trasi kretanja učesnika utrke.

Saobraćaj će biti izmijenjen po sljedećem redoslijedu na lokacijama: Plato Vijećnice, Bentbaša (do benzinske pumpe EP), Obala Kulina Bana, Hiseta, Maršala Tita, Mula Mustafe Bašeskije i Telali.

“Saobraćajna policija će na terenu regulisati saobraćaj i prekidati zabranu u navedenim ulicama redom, kako se budu završavale aktivnosti u njima. Zabrana saobraćaja može se mijenjati da bi se uskladila sa konkretnim potrebama i programom manifestacije”, navedeno je iz organizacije utrka.

Udruženje “Marathon” poziva sve Sarajlije da u petak 15. jula, sudjelovanjem i navijanjem podrže trke koje su postale prepoznatljiv brand Sarajeva te su zamolili za razumijevanje zbog posebne regulacije saobraćaja koja eć biti na snazi od 19:30 do 22 sata.

Navedene internacionalne utrke će započeti u 20:00 sati kod Vijećnice i trčat će se individualno 10 kilometara i timski pet kilometara, a nakon toga slijedi odlična zabava za sve učesnike I posjetitelje na After Run Party-ju koji će biti održan na platou prekoputa sarajevske Vijećnice.

Radio AS