Avdić ugostio članove Plivačkog kluba “Spid”: Ova djeca su ponos svih nas

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić ugostio je danas predsjednika Plivačkog kluba “Spid” Amela Kapu i članove ovog trofejnog kluba Ismaila Barlova i Hanu Godinjak, koji su na Trećem međunarodnom paraplivačkom takmičenju Sarajevo Open 2022, koje je 11. i 12. juna održano na Olimpijskom bazenu Otoka, bili izuzetno uspješni.

Na spometom takmičenju na kojem je učestvovalo oko 80 paraplivača iz šest zemalja, Barlov je osvojio pet zlatnih medalja i treće mjesto u štafeti, dok je Godinjak osvojila jednu srebrnu i dvije bronzane medalje.

Osim toga, PK “Spid” osvojili su prvo mjesto u ekipnom takmičenju koje je održano po prvi put.

“Naši takmičari postigli su izuzetne uspjehe. Ismail i Hana bili su najuspješniji u muškoj i ženskoj konkurenciji, dok smo u ekipnom takmičenju, osvojili prvo mjesto ispred paraplivačke reprezentacije Hrvatske. Veliku zahvalnost izražavamo ministru Avdiću i Vladi KS koji imaju razumijevanja i pružili su veliku podršku u realizaciji ovog takmičenja”, rekao je Kapo.

Ministru Avdiću, koji je otvorio takmičenje i dodijelio medalje najuspješnijim paraplivačima, uručena je zahvalnica za neizmjeran doprinos i podršku aktivnostima PK “Spid”, sa potpisima svih takmičara ovog kluba.

“Ovo je za mene poseban momenat, a ova djeca su ponos svih nas. Nema nikakve razlike kada je u pitanju postizanje vrhunskih sportskih rezultata i zbog toga sve ima posebnu vrijednost. Ministarstvo kulture i sporta i Vlada KS imaju poseban senzibiliteta i naša finansijska podrška ide prema neprofitnim organizacijama iz oblasti sporta i inkluzije, što dovoljno govori o našem opredjeljenju. Podrška aktivnostima PK ‘Spid’ neće izostati ni u narednom periodu”, rekao je ministar Avdić.

Radio AS