Bh. hip hop izvođači u nedjelju će u Domu mladih održati humanitarni koncert za Palestinu

Kaldrma Records, u saradnji sa 71.events, organizuje humanitarni koncert u Domu Mladih u Sarajevu, koji će se održati u nedjelju, 19. novembra, s početkom u 18 sati.

To da hip hop kultura ima izraženu socijalnu komponentu je svima poznato. Muzičari i ljudi iz kulture su često prvi koji se solidarišu sa žrtvama i među prvim koji dižu glas i ukazuju na nepravdu.

Tako će i ovaj put hip hop biti pokretač solidarnosti. Bosanskohercegovački hip hop izvođači su se okupili kako bi podržali humanitarnu pomoć Palestini.

Na pozornici će nastupati Loš sin, Frenkie, Shtela, Black Beriz, Stoposto, Imsa, Neshela, Rajker, Valderama, Variola Fejzaklija, Makk, Azza, Adinho i brojni drugi. Karte se mogu kupiti na ulazu po cijeni od 20KM.

“Ovaj događaj nije samo koncert, već prilika da zajedno pokažemo koliko nam je stalo. Solidarnost je ključna riječ, a hip hop zajednica će biti srce ove humanitarne misije. Naša solidarnost u ovom trenutku je od suštinskog značaja. Sav prihod od prodaje ulaznica ide za pomoć Palestini. Zato dođite 19. novembra u sarajevski Dom mladih i pokažimo snagu”, poručili su iz organizacije.

Ovaj koncert je u organizaciji Kaldrma Records i 71.events u saradnji sa Udruženjem Pomozi.ba, gdje će prikupljena sredstva poslati u vidu donacije.

Radio AS