BiH očekuju velike vrućine u narednim danima, temperature će rasti do 34 stepena

Prema prognoz Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme, sa slabim do umjerenim vjetrom jugozapadnog smjera.

“Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C. U Sarajevu sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 32°C”, kaže se u prognozi FHMZ-a.

Sutra se očekuje prolazno naoblačenje koje će usloviti pljuskove sa grmljavinom uglavnom u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

“Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C”, navode iz FHMZ-a.

U srijedu će preovladavati pretežno sunčano vrijeme, a lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su mogući u poslijepodnevnim satima u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima.

“Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C”, dodaju iz FHMZ-a.

Radio AS