Brojni sadržaji u okviru Festivala umjetnosti „Mimika“

Pod pokroviteljstvom Općine Stari Grad Sarajevo održava se 2. Festival umjetnosti “Mimika”, pod sloganom “Kada nemoguće postane moguće”, a koji traje do 17. juna.

U okviru festivala do sada su održani brojni kulturni sadržaj, koncerti klasične, dječije, pop-rock muzike, likovne izložbe, radionice, izložbe rukotvorina i drugi sadržaji.

Tokom prethodnog vikenda, upriličen je pop-rok koncert polaznika Udruženja „Mimika“, defile mališana iz Zenice i Kaknja, te koncert “Sviraj, pleši, slikaj, pjevaj svijete jer ja sam sretno dijete”. Zatvaranje Festivala planirano je u Bošnjačkom institutu koncertom klasične muzike Mimika Music Schools sa podjelom diploma djeci i zahvalnica partnerima festivala.

Općina Stari Grad izdvojila je 5.000 KM za realizaciju ovog jedinstvenog muzičkog projekta za djecu, ali i odrasle.

Udruženje „Mimika“ od oktobra 2020. godine se zalaže za afirmaciju dramske umjetnosti i kulture, te saradnju sa institucijama pozorišne i filmske djelatnosti i promociju kulturnih sadržaja. Udruženje u svojim prostorijama u Starom Gradu realizuje kolektivne programe kao što su muzički vrtić, hor i simfonijski orkestar za djecu, te individualne programe poput violine, klavira, gitare, pjevanja i drugo. „Mimika“ je jedini edukacijski centar koji prima članove svih generacija i prati nastavni plan i program rađen prema svjetskim standardima.

Radio AS