Centrotrans će tokom održavanja Sarajevo Film Festivala voziti i iza ponoći

Kompanija Centrotrans će tokom održavanja Sarajevo Film Festivala uvesti dodatne polaske noćnim satima na relaciji Vijećnica – Dobrinja.

“Kako bi osigurali što bolju posjećenost, odnosno lakše kretanje turista i građana Sarajeva u periodu održavanja festivala, Centrotrans uvodi dodatne polaske u noćnim satima. Tako će, do završetka SFF-a, posljednji autobus sa Vijećnice polaziti u 02:00 sata poslije ponoći”, saopštili su iz Centotransa.

Posljednji autobus sa Dobrinje će tokom SFF-a polaziti u 01:30 sati.

U svjetlu održavanja 28. Sarajevo Film Festivala, svi putnici Centrotransa, na gradskim i prigradskim lokacijama grada Sarajeva, koji to do sada nisu učinili, svoju CentroCard mobilnu aplikaciju mogu preuzeti sa Google Play ili App Store-u, a potom u aplikaciji mogu sačuvati i svoju Mastercard karticu za jednostavnije dopune računa svakog narednog puta.

Također, uvedena je još jedna novina u gradskom prevozu koja će važiti tokom Sarajevo Film Festivala. Riječ je o GRAS-ovoj autobuskoj liniji Dom Armije – Koševsko Brdo.

“U skladu sa rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog realizacije programa ‘Sarajevo Film Festivala’ u periodu autobuska linija 16b Dom Armije – Koševsko Brdo umjesto sa Doma Armije polaziti sa terminala Drvenija”, saopštili su iz GRAS-a.

Radio AS