Centrotrans: Zbog urušene zgrade na Marijin Dvoru kasne autobusi koji saobraćaju do Baščaršije

Iz kompanije Centrotrans, koja je jedna od dvije kompanije koje pružaju uslugu javnog prevoza u Kantonu Sarajevo, saopštili su da njihovi autobusi kasne zbog urušene građevine na Marijin Dvoru.

Tvrde da od početka rekonstrukcije tramvajske pruge u, kako su konstatovali, iznimno teškim uslovima čine sve kako bi osigurali adekvatan prevoz. Obrazložili su zašto kasne autobusi koji saobraćaju od Čengić Vile do Baščaršije.

“Do sada smo uspijevali da, uz povremene kratkotrajne zastoje u saobraćaju, na kvalitetan način izvršimo preuzete obaveze. Nažalost, u posljednjih nekoliko dana, zbog ostataka urušene građevine na Marijin Dvoru i zatvaranja saobraćajne trake namijenjene za kretanje vozila javnog prijevoza, tokom dana od muzeja do Skenderije su ogromne gužve u saobraćaju, a u vrijeme odlaska na posao ili školu dolazi do potpune blokade kretanja naših autobusa”, ukazali su.

Zbog svega navedenog, kako su istakli u Centrotransu, ne njihovom krivicom, dolazi do poremećaja u održavanju reda vožnje, što uzrokuje nervozu i nezadovoljstvo putnika.

Pozvali su nadležne da poduzmu hitne mjere kako bi se omogućio nesmetan saobraćaj. Zamolili su građane za razumijevanje te tvrde da čine sve što je do njih kako bi pružili odgovarajuću uslugu.

Radio AS