Četrdeset radnika GRAS-a ispraćeno u penziju

Četrdeset radnika GRAS-a ispraćeno u penziju nakon što su im uplaćeni zaostali doprinosi. To je ujedno i bila prepreka i nemogućnost da odu u zasluženu penziju.

Uplaćeni su kompletni doprinosi, uključujući sedam godina, koliko je nedostajalo u Penzijsko invalidskom osiguranju. Do kraja godine još 40 uposlenika će biti penzionisano. Za ove potrebe osiguran i uplaćen iznos od tri miliona KM.

“Sretan i ponosan sam što smo uspjeli obezbijediti sredstva za 80 radnika kako bi mogli ostvariti svoje pravo. Dugogodišnja nebriga o preduzeću koje upravlja javnim prevozom dovela nas je do ovakvog stanja kojeg smo imali do jučer”, kazao je Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo.

Ministar ističe da je od samog početka jasna opredijeljenost ove vlade da prije svega sačuva dignitet svih uposlenih u GRAS-u i za dobrobit svih pronađu dugoročna rješenja u čemu, kako kaže, i uspijevaju.

“S druge strane, posvećeni smo pronalaženju optimalnih rješenja za sve korisnike javnog prevoza. Mi smo sigurni u pravac kojim idemo, a on nas vodi do uspostavljanja najkvalitetnijeg mogućeg javnog prevoza za građanke i građane Sarajeva i sve posjetioce glavnog grada BiH”, zaključio je ministar Šteta.

Radio AS