Četvrti Međunarodni oldtimer cabrio skup danas u Sarajevu

U Sarajevu će danas, sada već tradicionalno, biti održan četvrti po redu Međunarodni oldtimer cabrio skup. Više od 40 oldtimer cabrio automobila okupilo se danas u glavnom gradu BiH. 

Prema utvrđenom programu, danas u 10.00 sati od hotela Holiday započet će defile kada će kolona oldtimer vozila, u pratnji saobraćajne policije, krenuti prema Sebilju na Baščaršiji. Tu će posjetioci moći prisustvovati svojevrsnoj atraktivnoj izložbi tih istinskih dragulja automobilske industrije.

“Biće to jedinstven događaj za građane Sarajeva i njegove posjetioce”, kaže Enrico Sforza, generalni organizator ovog događaja. 

Posjetioci će imati priliku vidjeti rijetka vozila, stara i po više od stotinu godina, čija je ukupna vrijednost više miliona eura.

Vozila će na Sebilju biti parkirana sve do 12.00 sati gdje će ih moći razgledati i fotografirati turisti i sugrađani, posebno oni najmlađi kojima je to izvrsna prilika da pogledaju stare modele vozila kakvi se, najčešće, mogu još samo vidjeti u filmovima. 

Učesnici ovog skupa dolaze iz više zemalja srednje i jugoistočne Europe. Sve ih je okupio Italijan Sforza, poznati zaljubljenik u oldtimere, kako kaže svojim zaraznim optimizmom.

Ruta ovogodišnjeg oldtimer cabrio skupa nakon Sarajeva je Neum, pa onda Dubrovnik. Enrikova je želja, kaže on, povezivati i širiti dobre vibracije među susjedima.

Svake godine ovaj međunarodni skup okuplja mnogobrojne zaljubljenike u oldtimere iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Njemačke, Italije i Austrije.

(FENA)

Radio AS