Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo posjetila ministre Vlade Srbije i Općinu Stari Grad Beograd

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo posjetila je ministre u Vladi Srbije i rukovodstvo partnerske Općine Stari Grad Beograd.

Kako su saopćili iz Općine Stari Grad Sarajevo, saradnja u oblasti turizma je bila u fokusu sastanaka sa srbijanskim ministrima Huseinom Memićem i Edinom Đerlekom te rukovodstvom partnerske Općine Stari Grad Beograd.

Ministar turizma i omladine Srbije Husein Memić primio je u svom kabinetu delegaciju Općine Stari Grad koju predvodi općinski načelnik Irfan Čengić.

“U skladu s našim ciljevima postavljenim u Strategiji, naša općina će se promovisati na sajmovima turizma. Zahvaljujući Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo i saradnji s partnerima u Srbiji, predstavit ćemo našu turističku ponudu na sajmu turizma u Beogradu”, izjavio je Čengić.

Ministar Memić predstavio je organizaciju specijaliziranog EXPO 2027, čija je gradnja objekata počela upravo ove sedmice, te priliku za promociju Bosne o Hercegovine na istom.

“Imali smo konstruktivan i prijateljski razgovor ususret predstojećem Sajmu turizma u Beogradu, koji se održava od 22. do 25. februara u Beogradu. U okviru štanda ‘Visit Sarajevo’, Stari Grad će se predstaviti zanimljivim sadržajem”, najavio je ministar Memić.

S ministrom Edinom Đerlekom, koji je u Vladi Srbije zadužen za ravnomjerni regionalni razvoj, imali su, kako su saopćili iz Općine Stari Grad Sarajevo, koristan razgovor o mnogim temama.

“S partnerskom Općinom Stari Grad Beograd nastojimo imati kvalitetnu saradnju, posebno u ovoj oblasti turizma. Po broju dolazaka i noćenja u Kantonu Sarajevo, turisti iz Srbije su među top pet zemalja. Takvu saradnju ćemo ostvarivati i s partnerskim gradovima i općinama iz Turske i Hrvatske, koje su lideri u broju posjeta”, istakao je načelnik Čengić, saopćili su iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Radio AS