Deveto izdanje “Bentbaša Cliff Diving” 5. avgusta

Nezaboravno deveto izdanje sportsko-turističkog događaja “Bentbaša Cliff Diving” koji donosi dašak adrenalina u Sarajevo, okupljajući građane, turiste i ljubitelje ekstremnih sportova na predivnoj lokaciji Bentbaše, gdje rijeka Miljacka ulazi u grad, održaće se 5. avgusta.

Predstavit će najuspješnije skakače iz BiH, regiona i nekoliko evropskih zemalja koji će prirediti nevjerojatne skokove u vodu.

Prije samih skokova, posjetioci će uživati u cjelodnevnoj zabavi na Darivi s programom koji uključuje edukativne i art radionice, sportsko penjanje i izložbe retro fotografija, počevši od 12 sati.

Glavni dio događaja, takmičenje na kultnoj Bentbaši, započet će u 17 sati, gdje će se skakači natjecati u izvedbi nevjerovatnih skokova pred očima oduševljene publike.

Nakon završetka skokova, svi posjetitelji mogu uživati u velikom After partyju na istoj lokaciji pod otvorenim nebom, uz sjajnu muziku koju će nam prirediti “Brown Sugar RNB” i “Central Clubbing”, sve do 23 sata.

Bentbaša, poznata i kao Bembaša, ima bogatu istoriju skokova u vodu, a događaj “Bentbaša Cliff Diving” je započeo 2015. godine zahvaljujući Udruženju za promociju sporta i turizma “SporTur” iz Sarajeva.

Dino Bajrić, jedan od najboljih bosansko-hercegovačkih skakača u vodu i organizator događaja, izjavio je: “Organizacija se iz godine u godinu trudi da unaprjeđuje ovaj događaj. Posebno nas raduje prepoznavanje domaćih i međunarodnih institucija, te smo ponosni na ostvarena partnerstva“.

Ovogodišnji događaj podržavaju brojni pokrovitelji i partneri, među kojima su Admiral Electronic Casino, Visit Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS, Grad Sarajevo, Općina Stari Grad Sarajevo, JU Zaštičena područja Kantona Sarajevo, Evapify, BH Telecom, Privredna banka Sarajevo, Solazur, Leda voda, Tuborg, Beefeater, Fine Food, te specijalni partneri Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine i USAID-ov Projekat razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam).

Više informacija o događaju možete naći na Facebook i Instagram stranicama događaja.

Radio AS