Direkcija robnih rezervi FBiH nije predložila nabavku jer nije usvojen budžet

Federalna direkcija robnih rezervi nije predložila Program nabave za 2022. godinu, jer se nije usvojio Budžet Federacije BiH za 2022. godinu, rečeno je za N1 iz Federalne direkcije za robne rezerve.

“Sigurno je da će eskalacija sukoba na istoku EU dovesti do određenih problema u snabdjevanju, posebno žitaricama. Vlada Federacije BiH je za potrebe robnih zaliha u 2022. godini predvidjela iznos od 20 miliona KM. Stavljanje robnih rezervi u funkciju, odnosno njihovo angažiranje će biti predmetom rasprave na sjednicama Vlade Federacije BiH o čemu će se donijeti određene Odluke”, naveli su u odgovoru direktora Direkcije Tončija Bavrke za N1.

Vlada FBiH je 16. februara saopštila da u Federaciji BiH u rezervama ima roba u vrijednosti od 30 miliona maraka. Premijer Fadil Novalić danas je najavio tematsku sjednicu Vlade koja bi trebala biti održana u ponedjeljak, a na kojoj će se raspravljati o prevenciji posljedica ukrajinske krize na ekonomiju u FBiH koje se, kako je rekao, osjećaju tokom proteklih sedmica.

ba.n1info.com

Radio AS