Dragan Bjelogrlić na 11. Brending konferenciji u Sarajevu

Izazovi za filmsku industriju u konkurenciji sa brzom i trendovski orijentisanom produkcijom sadržaja za društvene mreže, kao paralelnoj realnosti koju živimo, traže potpuno nove pristupe i pravila.

Dragan Bjelogrlić je glumac, režiser i producent, a biti će gost 11. Brending konferencije i panela “Brand New Production” gdje će podijeliti svoje iskustvo o promjenama koje su film i autorstvo, kao brend, pokrenuli u filmskoj industriji regiona, povezujući ga na novim principima kreativnosti i stvaralaštva.

Bjelogrliću će se u ovoj diskusiji pridružiti Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala i predstavnik BiH u upravnom odboru EUROIMAGES, koji će govoriti o snazi i utjecaju filma i filmskog festivala u promociji zemlje, regije ili organizacije.

Moderatorica Emina Ganić, menadžerica akademskih aktivnosti na Sarajevskoj školi za nauku i tehnologiju (SSST) i bivša izvršna direktorica Sarajevo Film Festivala, će voditi diskusiju koja će istražiti novi način filmske produkcije i kreativnosti, uključujući i ulogu AI tehnologije u tom procesu.

Ako vas zanima na koji način se svijet marketinga i filma prepliću, sarađuju i zajednički kreiraju potpuno novu realnost, koja utječe na sve sfere društva te kako film postaje brend, a brendiranje koristi filmskoj industriji i ekonomiji države, posjetite Brending konferenciju, koja se 2. juna održava u dvorani “Mirza Delibašić” na Skenderiji.

Radio AS