Sarajevo: Završetak radova projekta Smart City i proljetno ukrašavanje grada

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almir Bečarević danas je sa saradnicima obišao radove u okviru realizacije projekta Smart City na području opštine Centar Titova ulica.

Realizacija ovog projekta vrijednog 2,5 miliona KM, između ostalog, podrazumijeva zamjenu 1.718 rasvjetnih tijela na trasama Vijećnica – Ilidža, Trg Austrije – Dobrinja i Skenderija – Vogošća. Završetak ovih radova očekuje se uskoro, a njihovo stavljanje u funkciju biće upriličeno do kraja ovog mjeseca.

Realizacijom projekta zamjene rasvjetnih tijela očekuje se ušteda na potrošnji električne energije do 60 posto u odnosu na stara rasvjetna tijela.

Istovremeno, u Titovoj ulici je počela i sadnja cvijeća u okviru proljetne akcije uljepšavanja Kantona i Grada koju provodi KJKP Park.

Ministar Bečarević je tokom obilaska ovih radova razgovarao s gospođom Šemsom Tvicom, voditeljicom Odjela za opštine Stari Grad i Centar o dosadašnjim aktivnostima na uljepšavanju grada, pri čemu je Bečarević još jednom istakao namjeru ovog ministarstva da Kanton Sarajevo bude što ljepši, hortikulturno uređen i gdje god je to moguće ukrašen cvijećem.

Radio AS