Drugi Sarajevski festival za djecu počinje 23. septembra u dvorani “Mirza Delibašić”, ulaz besplatan

U dvorani “Mirza Delibašić” na Skenderiji sprema se drugi Sarajevski festival za djecu, koji će se održati 23. i 24. septembra. Kao i prošle godine, manifestacija je zamišljena kao mjesto sreće, zabave i dječije radosti u kojoj će uživati cijela porodica.

Na festivalu će se predstaviti preko 100 domaćih i stranih kompanija i brendova iz različitih oblasti proizvodnje i distribucije proizvoda za najmlađe i njihove porodice. Ova manifestacija je prilika da svi posjetioci ostvare posebne popuste prilikom kupovine proizvoda, da zajedno sa svojim mališanima učestvuju u zabavnim i edukativnim sadržajima.

“Manifestacija je evo već drugu godinu zaredom kreirana za naše najmlađe članove društva, u kome će uživati ne samo oni, nego i čitava porodica. Veliki broj kvalitetnih izlagača iz različitih oblasti proizvodnje i prodaje dječije opreme, hrane za djecu i majke, igračaka, pelena, dječije kozmetike, odjeće, zatim škole jezika, škole mentalne aritmetike, škole programiranja upotpuniti će sajamsku ponudu ove manifestacije”, izjavio je Slaviša Kovačević, direktor Festivala.

Roditelji i svi koji odvoje vrijeme za porodičnu posjetu ovoj jedinstvenoj manifestaciji u Sarajevu, Sarajevskom festivalu za djecu, uživati će u bogatom i zanimljivom izlagačkom programu, ali i festivalskom dijelu programa, za čiju organizaciju će se potruditi mališani iz sarajevskih predškolskih ustanova, plesnih i muzičkih škola, horova, te osnovnih škola. Biti će to mjesto edukacije, zabave, plesa i iskrene emocije.

Kao društveno odgovoran projekat, Festival za djecu će na najbolji način obilježiti “Dječiju nedjelju” i dati podršku kreiranju programa namijenjenih za djecu i porodicu.

Mališani će sigurno uploviti u svijet mašte na čijim krilima ovaj sajam opstaje, pa ih očekuje odlična zabava sa dosta iznenađenja, takmičenja, maštovitih, kreativnih, sportskih i gamerskih kutaka.

Ulaz je besplatan za sve posjetioce oba dana trajanja festivala.

Radio AS