Edin Rustemović više nije dio Plavih sa Grbavice

Nakon što ga je stručni štab fudbalskog kluba Željezničar oštro iskritikovao nakon susreta sa Tuzla City-jem, Edin Rustemović odlučio je da više neće igrati za ekipu sa Grbavice.

Defanzivni veznjak Željezničara samoinicijativno je napustio klub zbog nezadovoljstva stručnog štaba njegovom igrom. U toku ove sezone Rustemović je često bio izložen kritikama, kako članova uprave fudbalskog kluba Željezničar, tako i kritikama i zvižducima navijača. Za Plave je počeo igrati u julu ove godine nakon što je okončao ugovor sa Radnikom iz Surdulice.

U svom posljednjem nastupu za Željezničar napravio je katastrofalnu grešku kada je „poklonio“ loptu Nukiću koji je već u 30. sekundi igre doveo Tuzla City u vodstvo. I prije ovog susreta Rustemović je bio česta meta kritika, a u njegovu odbranu stao je Samir Bekrić.

Bekrić je izjavio da je Rustemović bio najkorektniji igrač kada je Željezničar bio u finansijskoj krizi, da je u pitanju profesionalac od kojeg momci trebaju učiti na treningu te da mu nikada nije smetalo ukoliko se mlađi igrači nađu na terenu prije njega. Međutim, nasuprot ovih pohvala upućenih Edinu Rustemoviću, njegova igra ostavila je drugačiji utisak.

Ugovor Željinog defanzivca važi do kraja ove sezone, ali svojim nedolaskom na jučerašnji trening, jasno je dao do znanja da je njegova karijera na Grbavici već okončana.

Ena Kurtović