Enis Hasanović SDP-ov kandidat za ministra zdravstva KS

Na sjednici kantonalnog odbora SDP Sarajevo razmatrana je aktuelna politička situacija u Kantonu Sarajevo i donesene važne odluke za naredni period.

Jedna od tema sjednice su prijedlozi za novog ministra zdravstva, obzirom da se trenutni ministar Haris Vranić vraća profesionalnoj karijeri koju je obavljao prije imenovanja na ministarsku poziciju.

Odlukom članova Kantonalnog odbora kandidat za novog ministra zdravstva Kantona Sarajevo je Enis Hasanović, aktuelni direktor Zavoda za zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo.

“Pored doktora Hasanovića, ponosni smo što smo imali još kvalitetnih prijedloga i sigurni smo da će svi zajedno doprinositi kvalitetnijem razvoju zdravstva u kantonu i šire”, navode iz SDP-a.

“Enis Hasanović je rođen 1970. u Skoplju, gdje je završio Medicinski fakultet, a specijalizirao je iz oblasti ginekologije i akušerstva na KCUS-u. Kroz svoj radni vijek u Goraždu i Sarajevu bio je doktor opšte medicine, šef hitne službe, šef dispanzera za žene, ginekolog i šef službe na Ilidži pri Zavodu za zaštitu žena i materinstva, a od 2020. godine je direktor ovog Zavoda. Učesnik je velikog broja seminara i konferencija, dobitnik značajnog broja nagrada i priznanja za razvoj ginekologije.

Značajan doprinos dao je razvoju zdravstvenih ustanova i sa timovima uspješno omogućio akreditovanje i certifikaciju više zdravstvenih institucija.

Vjerujemo da će budući ministar Hasanović sa velikim iskustvom i znanjima poboljšati zdravstveni sektor našeg kantona, a ministru Vraniću se zahvaljujemo na trudu i zalaganju tokom trajanja mandata, posebno u vremenu pandemije koronavirusa i želimo mu mnogo uspjeha u budućem radu.

Podsjećamo, uz ministarstvo zdravstva, SDP će nastaviti voditi još tri ministarstva u Vladi Kantona Sarajevo: ministarstvo socijalne politike i rada, ministarstvo kulture i sporta, te ministarstvo saobraćaja. Kandidati za te resore su dosadašnji ministri Enda Pavić Pečenković, Kenan Magoda i Adnan Šteta”, dodali su iz SDP BiH.

Radio AS