Fakultet sporta i tjelesnog odgoja UNSA obilježava 60 godina postojanja

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu od 26. do 29. oktobra svečano će obilježiti Dijamantski jubilej – 60 godina postojanja i izuzetnih dostignuća.

U sklopu ovog izuzetnog jubileja od 27. do 29. oktobra u Domu mladih u KSC Skenderija biće održan Prvi sarajevski sajam sporta, zdravlja i turizma 2023.

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja je povodom ovog događaja najavio raznolik i inspirativan plan aktivnosti.

Najavljeno je održavanje svečane akademije, kojom će se obilježiti dugogodišnji doprinos ove ustanove u oblasti sporta, tjelesnog odgoja i obrazovanja.

Između ostalih aktivnosti, najavljeno je održavanje međunarodnog simpozija “Nove tehnologije u sportu”. Simpozij će okupiti stručnjake iz oblasti sporta, turizma i zdravlja kako bi ponudili najnovije informacije koje oblikuju budućnost spomenutih oblasti, a kreiraju zajedničke vrijednosti sporta, zdravlja i turizma.

Također je planirao održavanje stručne panel diskusije iz oblasti sporta, zdravlja i turizma, koja će pružiti duboki uvid u aktuelne teme i trendove, a gosti, panelisti prenijet će jedinstvena lična i aktuelna iskustva.

Najavljena je i prezentacija i promocija knjige “Košarka u BiH od nastanka do 1950.”, koja će predstaviti bogatu baštinu sporta, timskih sportova, pogotovo košarke u Bosni i Hercegovini.

“Kada je u pitanju Prvi sarajevski sajam sporta, zdravlja i turizma očekujemo veći broj izlagača iz oblasti koji će vam predstaviti najnovije proizvode i usluge. Za posjetioce sajma pripremili smo i grupne treninge sa najvećim fitness centrima u BiH kako biste se inspirisali za aktivniji životni stil”, saopćeno je iz Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.

Radio AS