Festival FEDU otvoren defileom cirkuske trupe “Master&Margarita” i predstavom “Zlatokosa”

Deveti festival dječije umjetnosti FEDU zvanično je otvoren sinoć defileom cirkuske trupe “Master&Margarita” u Pozorištu mladih u Sarajevu, gdje je izvedena i predstava “Zlatokosa” Pozorišta lutaka iz Mostara.

U okviru Festivala danas je u Općini Novi Grad izvedena predstava “Lakonoga u čarobnoj šumi”, a potom i prikazan dječiji igrani film “Čudesna šuma”. Pozorište mladih ugostilo je i predstavu GKL Split “Kaktus bajka”.

Centar za kulturu i edukaciju ugostio je kreativnu radionicu “U susret proljeću”, također su održane kreativne radionice “Messerova čarolija” i “Pinokio u priči i pjesmi” u sarajevskom At Mejdanu i muzičkom paviljonu, te “Kreativci s makazama”, “Suzanin kutak” i “Skulpture drevne Bosne”, kao i književno kreativna čitaonica “Od škole do škole”.

U Historijskom muzeju BiH upriličena je radionica “Uradi sam/a” – kako od recikliranog materijala napraviti izume kojima možemo unaprijediti svakodnevnicu, dok je u Brusa Bezistanu upriličen “Plavi artizam festivala dječije umjetnosti: muzejsko obrazovne radionice s djecom s poteškoćama u razvoju”.

Radio AS