Finansijska podrška Grada Sarajeva korisnicima usluga Zavoda Pazarić

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisala je sa direktorom JU Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece Pazarić Samirom Suljagićem Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava iz Budžeta Grada Sarajeva za 2022. godinu i tako potvrdila posvećenost Grada Sarajeva kontinuiranoj brizi za ljude sa tim invaliditetom.

“Drago mi je što Grad Sarajevo ima priliku biti dio projekta i aktivnosti koje ovim srdačnim ljudima, koji žive u JU Zavodu Pazarić, donose bolje uslove života i rada. Znamo da su velike potrebe doma koji brine o 340 korisnika i da je pomoć donatora značajna. Stoga, sigurni smo da je i podrška Grada Sarajeva došla na pravo mjesto, mjesto gdje je najljepša nagrada za podršku široki osmijeh ljudi koji žive u ovoj ustanovi”, naglasila je gradonačelnica.

Posebno je zahvalna korisnicima koji su joj uručili njihov kreativni ručni rad (oslikanu svilenu maramu), prilikom obilaska radionica u Centru za edukaciju i osposobljavanje u Zavodu Pazarić.    

“Direktor JU Zavoda Pazarić Samir Suljagić zahvalio je za posjetu gostima iz Grada Sarajeva naglasivši da su odobrena sredstva (vrijednosti 20.000 KM) od velikog značaja, a bit će usmjerena najvećim dijelom za podršku aktivnostima koje će omogućiti i pružanje adekvatnije zdravstvene zaštite korisnicima usluga JU Zavod Pazarić”, saopšteno je iz Zavoda Pazarić. 

Kako je naglašeno, cilj posjete JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić je istaknuti značaj pružanja podrške ljudima sa intelektualnim poteškoćama u razvoju, a u delegaciji Grada Sarajeva bio je i Vedad Deljković, vijećnik Gradskog vijeća. 

Radio AS