Grad Sarajevo odobrio sredstva za kupovinu ultrazvučnog aparata Općoj bolnici

Gradonačelnica  Sarajeva  Benjamina Karić  i prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće  bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ , danas su  u ovoj zdravstvenoj ustanovi potpisali ugovor o  realizaciji  sredstava  iz budžeta  Grada Sarajeva  u visini  93.000  KM, a koja su namijenjena za  nabavku ultrazvučnog aparata Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo.

Prof. Gavrankapetanović je zahvalio  gradonačelnici Karić  na posjeti i na  vrijednoj donaciji,  istakavši da će  novi ultrazvučni aparat omogućiti kvalitetniju, bržu i precizniju uslugu  pacijenticama  i budućim majkama.  Ovom prilikom je ukazao i  na  problem smanjenog nataliteta u Kantonu Sarajevo i cijeloj zemlji. Iznio je podatak da je u Kantonu Sarajevo prošle godine rođeno 4.093 djece, a da je ove godine taj broj znatno manji  i da iznosi  2.836 novorođene djece.

Veliki broj  novih sugrađana se, kako je rečeno, rodio upravo u  porodilištu Opće bolnice, što ih obavezuje da pacijentima osiguraju najbolju moguću uslugu.

Gradonačelnica  Karić  je pohvalila rad osoblja Opće bolnice  i zahvalila  na njihovom  angažmanu posebno u proteklom teškom periodu pandemije  Covid-19, obećavši  nastavak saradnje i u narednom periodu na  opće dobro svih građana, saopćeno je iz Opće bolnice.

Radio AS