Latif i Mravko Travko ovog vikenda obećavaju super zabavu za malu raju u Sarajevu i Zenici

“Svaki mrav ima dar”, “Vjeverica”, “Hvala mama”, samo su neke od pjesmica Latifa i Mravka Travka uz koje odrasta već nekoliko generacija djece, a u poznatim melodijama mala publika moći će uživati i ove subote, 17. decembra, u Sarajevu, te u nedjelju 18. decembra, u Zenici.

Latif Moćević i hor Mravko Travko, koji broji oko dvadesetak članova, uveliko se pripremaju za tradicionalna druženja sa mališanima, a svakom segmentu koncerta se pristupa s posebnom pažnjom.

“Pripreme idu sjajno, radimo intenzivno. Protekli vikend smo počeli sa probama i svaki dan do koncerta sve prolazi u lijepom duhu. Uživamo u cijelom procesu i jako se radujemo suboti i nedjelji. Hor Mravko Travko čine sjajne djevojčice i dječaci koji se jako trude, uvježbavaju koreografije i upjevavaju repertoar koji ćemo izvoditi, a, što je najvažnije, prave saradnju i na sceni su sa ljudima koji su dugogodišnji profesionalci kada je teatar, ples i pokret, ali i kompletna produkcija u pitanju”, kaže Latif Moćević.

Koncerti će se u Sarajevu održati u Bosanskom kulturnom centru, a u Zenici u Bosanskom narodnom pozorištu. Trajat će sat vremena, a mala publika će upoznati novog dragog lika za igru i druženje.

“Hor će izvesti i neke pjesmice koje su pripremili bez Latifa i Mravka. Bitno je napomenuti da pravimo čvrste veze sa drugim brendovima. Ranije smo na našem koncertu predstavili Pepetušku, a ovaj put predstavit ćemo Balončić vilu koja se bavi face paintingom. Trudimo se da naše koncerte iskoristimo kao platformu za promociju bosanskohercegovačkih sadržaja za djecu”, ističe Moćević.

Latif i Mravko Travko družit će se sa djecom uoči Nove godine u Kaknju, na događaju Zimska čarolija.

Također, tokom decembra gostovat će i u nekoliko drugih bh. gradova i djecu uveseljavati novogodišnjim paketićima.

U 2023. godini Latif i Mravko Travko najavljuju veliku turneju, na kojoj će koncerte održati u Tuzli, Tešnju, Mostaru, Goraždu i još nekoliko bh. gradova.

Kako izgledaju pripreme za koncerte u Sarajevu i Zenici možete pogledati na sljedećem linku.

Radio AS