Gradsko vijeće Sarajeva pokrenulo još jedan proces za konačnu obnovu bob staze na Trebeviću

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić saopštila je da je na njenu inicijativu, uz podršku gradskih vijećnika, pokrenut još jedan važan proces koji vodi ka konačnoj obnovi olimpijske bob staze na Trebeviću.

Kako je saopštila Karić, bob staza ima veliki potencijal da se uključi u svjetske takmičarske tokove, ali i da bude atraktivna turističko-rekreativna lokacija, jedina u regionu.

Pored izgradnje bob staze, Karić ističe kako Grad Sarajevo uz saglasnost Gradskog vijeća uskoro kreće s realizacijom projekta izrade kanalizacionog sistema na Trebeviću.

Osim pitanja bob staze, gradonačelnica je naglasila kako će u školskoj 2022/23. godini Grad Sarajevo nastaviti stipendirati sarajevske srednjoškolce kako bi ih nagradili za trud i dodatno motivirali za njihove buduće uspjehe.

https://www.facebook.com/Gradonacelnica.Benjamina.Karic/posts/309763307872005

Također, Gradski vijećnici su danas podržali inicijativu da se JU “Gradski muzeji” pripoji memorijalna “Spomenar sobu” koja će čuvati uspomene na 1.601 ubijeno sarajevsko dijete.

Gradonačelnica je također naglasila kako će danas s gradonačelnicom Sofije potpisati Memorandum o saradnji glavnih gradova Bugarske i Bosne i Hercegovine.

“Danas usvojeni Memorandum o saradnji potpisat ću sa gradonačelnicom Sofije prilikom predstojeće posjete glavnom gradu Republike Bugarske, koja je prva priznala nezavisnost BiH krajem januara 1992. godine”, zaključila je Karić.

Radio AS