Gradsko vijeće Sarajeva sutra donosi odluku o dodjeli Šestoaprilske nagrade

Gradsko vijeće Sarajeva sutra će na sjednici donijeti Odluku o dodjeli „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2022. godini.

Kandidat za nagradu koji je dao doprinos u oblasti privrede je Privredno društvo za promet i usluge „Alternativa“ d.o.o. Sarajevo, kandidat koji je dao doprinos u oblasti nauke i obrazovanja je prof.dr. Rifat Škrijelj, a kandidati koji su dali doprinos u oblasti kulture i umjetnosti su Damir Imamović i Avdo Huseinović.

Također, kandidat za Šestoaprilsku nagradu u oblasti zdravstva i socijalne zaštite je prim.dr. Željko Ler, a kandidati koji su dali doprinos u drugim oblastima rada i stvaralaštva su Borislav Boro Kontić i Mensur Bektić.

Gradski vijećnici će donijeti Odluku i o dodjeli nagrade „Graham Bamfor” posthumno – Nerminu-Bela Sukiću.

Kako je iz Gradskog vijeća najavljeno, sjednica će biti održana u Ovalnoj sali Gradskog vijeća Grada Sarajeva, a prema Poslovniku i Odluci o uslovima i načinu dodjele „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“, odlučivati će na zatvorenoj sjednici za javnost.

Nakon sjednice, predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović i predsjedavajući Odbora za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ Nihad Uk će dati izjave za medije.

FENA

Radio AS