Grupa Dalmatino najavila svoj prvi koncert u Sarajevu: Sedmog decembra u Domu mladih

“Dalmacija u Sarajevu” naziv je koncerta koji će trenutno najpopularniji pop sastav iz Dalmacije, grupa Dalmatino, održati 7. decembra u Domu mladih u Sarajevu.

Ivo Jagnjić i Zdravko Sunara, osnivači i pokretačka snaga grupe Dalmatino, prošle su godine spektakularnim koncertom u prepunoj zagrebačkoj Areni proslavili 20 godina svoje grupe, koja iza sebe ima zavidan broj uspjeha te impresivan niz koncerata po cijeloj regiji.

Debitantski album “Cukar i sol” su izdali 2001. godine, osvojili Porina za novog izvođača godine, zlatne i srebrne ploče, a neke od pjesama kao što su “Dajem ti rič”, “Dvi sestre blizanke”, “Ditelina s čet’ri lista”, kao i singl “Refužo”, danas su već dio opšte pop-kulture.

U ovu godinu, Dalmatino je ušao sa željom za izuzetnom koncertnom aktivnošću te za posjetom mjesta na kojima još nisu svirali i dvorana koje su im želja još iz djetinjstva. Jedan od njihovih željenih gradova je i Sarajevo, čija ih publika već odavno poziva.

Slove za bend koji zadnjih godina najbrže rasprodaje dvorane. Do kraja godine očekuju ih brojni koncerti, a posebno se vesele svom prvom susretu sa sarajevskom publikom.

Ulaznice za ovaj koncert, koji se već sada s nestrpljenjem iščekuje, upravo su puštene u prodaju u sistemu Kupikartu.ba, platou Skenderija i Biletarnici BKC-a.

Prvi kontingent je po promo cijeni 20 KM. S obzirom na veliku popularnost grupe Dalmatino i ograničen broj ulaznica po ovoj cijeni, preporuka organizatora publici je da požure po svoju ulaznicu.

Radio AS