Grupa Konvoj slavi 25 godina od objavljivanja prvog studijskog albuma

Sarajevski bend Konvoj slavi 25. godina od objavljivanja svog prvog studijskog albuma “Sa vremenom”, a ovaj jubilej obilježit će koncertom u Cinemas clubu Sloga koji će se održati 29. decembra 2022.

Nakon mjesec dana od objave koncerta “Konvoj live 2022”, snimljenog u cik zore na Žutoj tabiji, vrijeme je za pravu muzičku poslasticu za kraj godine, satkane od najvećih hitova njihove dosadašnje karijere.

“Nedavno smo objavili live album sa malo drugačijim aranžmanima pjesama, koje će publika moći poslušati na koncertu u Slogi. Mnogo je historije utkano u protekle dvije i po decenije, a ovim koncertom želimo da u slavljeničkoj atmosferi ispratimo jednu epohu i najavimo novu eru Konvoja koju ćete uskoro poslušati”, poručili su članovi Konvoja.

Konvoj je nastao 1988. godine kao bend prijatelja, a njihov album prvijenac “Sa vremenom” izlazi 1997. godine. Konvoj iste godine organizuje turneju po 17 gradova u Bosni i Hercegovini, a album “Sa vremenom” osvaja prva mjesta na svim domaćim top listama. Tokom dosadašnje karijere, Konvoj je objavio pet studijskih i jedan live album.

Više informacija o cijenama ulaznica će biti dostupno uskoro putem platforme Kupikartu.ba, kao i na njihovim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine.

Radio AS