GSS ovaj put treba pomoć građana: Prikupljaju se sredstava za neophodno vozilo

Gorska služba spašavanja Sarajevo poziva građane da učestvuju u kampanji prikupljanja sredstava za kupovinu njima prijeko potrebnog kombi vozila.

“Dragi prijatelji, sugrađani, partneri i donatori, GSS – Stanica Sarajevo vas ponovo poziva da učestvujete u kampanji i pomognete u prikupljanju sredstava za kupovinu kombi vozila za potrebe spašavanja ljudskih života”, napisali su iz GSS-a na službenoj Facebook stranici.

“Usljed nesreće, prevozno sredstvo igra ključnu ulogu u brzom djelovanju koje je glavni faktor u spašavanju unesrećenih. Iako smo mi oni koji pružaju pomoć drugima, ovaj put, situacija je drugačija. Mi trebamo vašu pomoć”, napisali su iz organizacije kojoj možemo zahvaliti za toliko spašenih ljudskih života.

https://www.facebook.com/GSSSarajevo/posts/3159778764298053

Podsjetimo, u medijima se i ranije ukazivalo na probleme sa opremom i sredstvima s kojima se GSS Sarajevo već dugo nosi.

Naime, nisu rijetke situacije u kojima se članovi ove službe u akcije spašavanja upućuju privatnim vozilima. Takva jedna se desila i prošlog mjeseca, kada su uspješno spasili trojicu mladića zatrpanih u lavini na Bjelašnici.

Radio AS