Hadžibajrić uručio donaciju PU Stari Grad, 80 pari profesionalnih čizama za policiju

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić uručio je danas načelniku Policijske uprave Stari Grad Almedinu Bahtanoviću donaciju u vidu 80 pari poludubokih čizama za misije za opremanje policije u Starom Gradu koja je Služba za obezbjeđenje i zaštitu Općine Stari Grad Sarajevo.

Ovo je nastavak uspješne višegodišnje saradnje i opremanja policije kao službe zaštite i spašavanja kako bi u slučaju potrebe mogli pravovremeno reagovati kroz sastav civilne zaštite.

“Redovno opremamo naše službe spašavanja, uključujući i policiju koju smo u prethodnim godinama obezbijedili sa službenim vozilom, policijskim šljemovima, hidrauličnim presama, uniformamama i specijalnom opremom. Ove godine smo odlučili da ih snabdijemo sa neophodnim profesionalnim čizmama i nadam se da smo im pomogli kako bi bili adekvatno opremljeni. U narednom periodu nastavit ćemo saradnju i na drugim projektima, konkretno na poboljšanju uslova rada u prostorijama Policijske uprave Stari Grad,” najavio je načelnik Hadžibajrić.

U ime Policijske uprave Stari Grad zahvaljujem se načelniku Hadžibajriću za ovu značajnu donaciju. Mi ćemo nastaviti našu saradnju jer nam je u obostranom interesu razvoj lokalne zajednice. Koristim priliku da se zahvalim načelniku Hadžibajriću što podržava projekat nadogradnje objekta Policijske uprave Stari Grad, kako bismo povećali prostor za rad. Policijski službenici će tako moći još bolje i adekvatnije raditi svoje zadatke. Trenutno nam fali takvog prostora. Sa idejnim projektom kojeg je uradila Općina Stari Grad dobit ćemo taj neoophodni prostor za rad,” izjavio je načelnik Bahtanović.

Načelnik Hadžibajrić potvrdio je da će Općina Stari Grad osigurati administrativnu podršku i dozvole za ovaj projekat u skladu sa mogućnostima i zakonskom regulativom, ali je prethodno potrebno da MUP KS pristupi izradi sporazuma sa Općinom Stari Grad kojim će biti definisano ko će biti nosilac poslova, a što bi značajno ubrzalo sve procedure.

Zamisao je da, pored nadogradnje, postojeći objekat Policijske uprave Stari Grad u ulici Logavina dobije i dodatni prostor za šalter-salu gdje bi ubuduće građanima pružali sve usluge, između ostalog i izvode o mjestu prebivališta (CIPS) koji se trenutno izdaju u zgradi pošte na Baščaršiji.

Radio AS