Haris Fazlagić novi direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo

Na poziciju direktora Turističke zajednice Kantona Sarajevo imenovan je Haris Fazlagić. Ovu informaciju potvrdio je sada već bivši direktor Turističke zajednice KS Kenan Magoda.

Haris Fazlagić je također član SDP-a, a Magoda je podnio ostavku na mjesto direktora Turističke zajednice KS u januaru ove godine. To je učinio prvog radnog dana u 2023. godini u skladu sa odredbama Zakona o sukobu interesa.

Posjećamo, Magoda je na Opštim izborima 2022. godine izabran za zastupnika u skupštini Kantona Sarajevo ispred SDP-a. Bivši direktor turističke zajednice se zahvalio svojim kolegama na proteklih 20 mjeseci zajedničkog rada i zaželio sreću novom direktoru.

“Istinski sam sretan što će Visit Sarajevo i u narednom periodu biti u odličnim rukama. Hvala mojim kolegama na predivnih 20 mjeseci rada”, napisao je Magoda na Facebooku.

Haris Fazlagić magistrirao je sportski menadžment na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu i doktorirao menadžment i marketing na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Izdao je knjigu “Korak do Olimpijade”. Posljednjih deset godina Radio je u JU Centar za sport i rekreaciju FIS, između ostalog kao rukovodilac sektora marketinga.

Bio je kandidat SDP-a na prošlim izborima za Skupštinu KS.

Nakon molbe Magode za razrješenje funkcije, Vlada KS je Fazlagića imenovala vlada na čelo povjerenstva Turističke Zajednice Kantona Sarajevo i obavljat će funkciju vršioca dužnosti direktora do raspisivanja novog konkursa.

Radio AS