Helem Nejse sutra nastupa ispred Narodnog pozorišta Sarajevo

Helem Nejse, sarajevska omladinska organizacija koja se bavi muzičkom, radijskom i teatarskom produkcijom nastupiće u ponedjeljak, 18. jula na Pozorišnom trg Susan Sontag. Koncert se dešava u okviru Festivala Baščaršijske noći, a ulaz je slobodan.

Nakon što su prekrojili granice žanrova nastupivši u Narodnom pozorištu na Red Bull Symphonicu uz pratnju Sarajevske filharmonije, potpisnici animiranog serijala Bruca Braca Bruda Brada odlučili su “vratiti zvučni dug” publici i prekinuti tišinu kojoj je šurovala pandemija.

“Prošle su tri godine od našeg posljednjeg koncerta u Sarajevu, čemu je najviše šurovala pandemija. Sad smo spremni da našim Sarajlijama odsviramo puni koncert na vrhunskoj lokaciji. Ono što možemo obećati je vrhunski audio-vizuelni spektakl sa propisno obučenim izvođačima”, rekli su članovi grupe Helem Nejse.

Uz Helem Nejse, publiku će od 19 sati ispred Narodnog pozorišta DJ setom rasplesati njihov kolega Ajdo Činjenica, te od 20 sati reperica Nešela koja je nedavno objavila svoje debitantsko EP izdanje “Duhovna Erotika”.

Grupa Helem Nejse započeti će sa svojim nastupom u 20:45 sati.

Muzička grupa Helem Nejse nastala je 2014. godine i čine je članovi; Admir Čular (Čika Gagara), Amer Čanković (Stihomir Klepić) i Tihomir Radić (Toshi Domaćin).

Na YouTube platformi bilježe milionske preglede. Najveću popularnost stiču nakon objave singlova: “Kabadahija” (duet sa Markom Louisom), “Pionirska” (duet sa Dubioza Kolektiv).

Kombinuju hip-hop, rap, electro i reggae, a tekstovi pjesama kroz satiru tretiraju političko-socijalnu problematiku svakodnevnice. Posljednji studijski album grupe Helem Nejse pod nazivom “Gluten Tag” objavljen je 2020. godine.

Radio AS