Holivudska glumica porijeklom iz BiH u posjeti kod ministra Kenana Magode

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda protekle sedmice je u svom kabinetu ugostio Izabelu Vidović, američku glumicu porijeklom iz BiH.

Ova 22-godišnja talentovana glumica je i u samo nekoliko godina filmske karijere, glumila je u više dugometražnih filmova, kao što su “Homefront” iz 2013. godine, zajedno s Jasonom Stathamom i Winonom Ryder. Glumila je kćerku Julije Roberts i Owena Wilsona u filmu “Wonder” iz 2017. godine. Također, pojavila se u velikom broju televizijskih serija, uključujući “Supergirl”, “The 100”, “Law and Order” i brojnim drugim.

Ministar Magoda je rekao kako mu je čast ugostiti talentovanu glumicu, koja pored velikog uspjeha koji je ostvarila u svijetu, ipak nije zaboravila korijene i bosanskohercegovačku kulturu.

“Rijetko ko zna da imamo ovako uspješnu glumicu u Hollywoodu. Ponosan sam što sam imao priliku ugostiti mladu umjetnicu koja svojim talentom i napornim radom ostvaruje svoj san. S velikom pažnjom sam pratio ono što radi i zahvalan sam što našu zemlju promoviše na najbolji način i što ponosno ističe svoje bh. korijene. Izabeli želim mnogo uspjeha u budućim projektima“, rekao je ministar Magoda, dodajući kako će imati podršku Ministarstva kulture i sporta KS.

Izabelini roditelji, Elizabeta i Mario Vidović, porijeklom iz Busovače, također su poznati filmski pisci i producenti, te su u pratnji kćerke, ministru Magodi predstavili veliki filmski projekt koji pripremaju u svojoj producentskoj kući Almost Normal Productions.

Producentica projekta je mlada Izabela, a riječ je o dugometražnom filmu “After Winter” baziranom na istinitoj priči. Plan je da se snimanje realizuje na području grada Sarajeva.

Elizabeta je naglasila kako u filmu neće biti prikazana ratna akcija ili nacionalna mržnja, već jedan veoma impresivan isječak iz života prosječne porodice u srednjoj Bosni.

“Scenario prikazuje emocinalnu borbu majke prouzrokovanu posljedicama rata s ciljem da spasi sina“, rekla je Elizabeta, zahvalivši se ministru Magodi na toplom gostoprimstvu i prilici za predstavljanje projekta i prijateljskoj podršci.

Radio AS