Hrabra vozačica tramvaja izbacila džeparošice i dobila aplauz: “Nećete u mom’ tramvaju nikada više”

Danas se neobična situacija dogodila u sarajevskom tramvaju.

Sudeći prema svjedočenju naših sugrađana, vozačica tramvaja izbacila je iz tramvaja dvije džeparošice poznate svima od ranije.

To je, prema riječima očevidaca, rezultiralo ogromnim aplauzom za hrabru vozačicu.

“Danas sam prvi put u životu čula zvuk aplauza u trajanju od jedne minute u tramvaju. Zapravo zvuk aplauza u tramvaju ikada. I pridružila sam se istom“, u jednoj od grupa na Facebook-u opisuje naša sugrađanka.

U jednom trenutku vožnje dvije džeparošice, dodaje, od ranije poznate policiji a i svima nama, kako to kod nas biva, uletjele su u tramvaj kod Vijećnice.

“Vozačica je zaustavila vozilo, okrenula se i rekla: ‘Nećete u mom tramvaju nikada više’“, svjedoči ona.

Govori da nije shvatala šta se dešava par minuta njihovog gunđanja i negodovanja, ni ko su ni zašto je tramvaj stao.

“Istjerala ih je vani. Dugo nisam vidjela da je neko tako refleksno, srčano i glasno zauzeo stav u javnom prostoru. Pri tome vozeći tramvaj. Nakon Denisa, džeparoša, pedofila, konduktera koji malteriraju sve u zavisnosti kakav dan imaju, jedna neustrašiva plava žena, vozačica tramvaja u Sarajevu je dobila aplauz“, govori sugrađanka.

Kaže da je ovim potezom vozačica napravila malu revoluciju, te je traži da joj pokloni čokoladu.

“Ako je neko poznaje, GRAS-ov tramvaj na relaciji Baščaršija – Ilidža, neka mi javi. Ja joj moram reći da je danas napravila jednu malu revoluciju. U metalnoj kutiji, u javnom prostoru, i u ime svih 20-ak ljudi koji su bili tu. Ili bar čokoladu da joj posaljem. Čitav dan mi je u glavi“, zaključuje ona.

Radio AS