Humanitarni party “Probudi IT duh” za edukaciju djece iz oblasti digitalnih vještina

“Probudi IT duh” je humanitarni projekat koji će biti održan 29. oktobra u kinu Bosna u okviru kojeg Udruženje “Ruku na srce” želi educirati 30 dječaka i djevojčica iz porodica slabijeg materijalnog stanja o temi digitalnih vještina, sigurnog korištenja interneta i programskog jezika Python.

Po završetku radionica u trajanju od tri sedmice, svaki polaznik dobit će laptop na poklon i tako imati priliku da usavrši nove vještine i nakon edukacije.

S ciljem prikupljanja potrebnih novčanih sredstva za realizaciju radionica i kupovinu laptopa za svakog od 30 učesnika, udruženje „Ruku na srce“, agencija Via Media i tim @spectivized kojeg čine Larisa Nuhanović i Ilma Ramčević, dvije djevojke sa neobjašnjivom strašću za Halloween, organizuju Horrorwood zabavu koja će se održati 29. oktobra u prostorijama kina Bosna sa početkom u 20 sati.

Tema ovog jedinstvenog događaja je Welcome to Horrorwood – Creepy Vintage Hollywood. Svi ljubitelji Halloween zabave tako će se istovremeno zabaviti ali i učiniti dobro djelo. Sarajevsko kultno kino Bosna pretvoriti će se u Horrorwood kino, sa tematskim dekoracijama, specijalnim efektima i foto zidovima za najbolje fotke. Za dobro raspoloženje pobrinuti će se dobro poznato lice funk i hip hop muzičke scene – DJ Mahir Beathouse.

Na Horrorwood party su naravno dobrodošli svi željni dobre zabave, no samo posjetioci sa maskama i kostimima mogu očekivati Oscare i druge nagrade za najbolje individualne i grupne kostime. 

Pored kupovine ulaznica, projekat se može podržati i uplatom novčanih sredstava na žiro račun udruženja “Ruku na srce” ili donacijom laptopa, bilo starog ili novog. Za donaciju svakog laptopa dobija se pet ulaznica za party, saopćili su organizatori. 

Za uplate iz Bosne i Hercegovine:

Transakcijski račun: 1990490056036171 (Sparkasse Bank)

Primalac: Udruženje “Ruku na srce”

Svrha uplate: Probudi IT duh

Za uplate iz inostranstva:

SWIFT CODE: ABSBBA22, Sparkasse Bank d.d. BiH (Zmaja od Bosne 7, Bosnia and Herzegovina, 71000 Sarajevo)

IBAN: BA39, broj računa: 1990 4900 5603 6171, Udruženje “Ruku na srce” (Hakije Turajlića 33, 71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina)

Radio AS