I vakcina Moderna od sutra na raspolaganju u Kantonu Sarajevo

Vakcine proizvođača Moderna od sutra, 28. januara, bit će na raspolaganju na svim punktovima u Kantonu Sarajevo. Podsjećamo da se građani KS, pored ove vakcine, mogu vakcinisati i sa vakcinama Pfizer i Sinopharm.

Iz Ministarstva zdravstva KS također podsjećaju da će ovog vikenda biti postavljen punkt u TC Sarajevo City Center, i na kojem će se građani moći vakcinisati sa nekom od tri spomenute vrste vakcina. Vakcinacija u Kantonu Sarajevo odvija se radnim danima u domovima zdravlja, gdje se osim prve doze, vrši i revakcinacija, te davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Treća doza svih vrsta vakcine su na raspolaganju svim dobnim skupima, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajevo, s tim da oni trebaju prvo da prijave podatke o svojoj vakcinaciji sa prve dvije doze u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

Radio AS