Imenovan novi selektor naše reprezentacije

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Danas je održana press konferencija za novinare na kojoj se javnosti obratio novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez.

Nakon što je Nogometni savez BiH odlučio da ne želi produžiti saradnju sa Savom Miloševićem, na njegovo mjesto došao je Barbarez.

Novi selektor već odavno je želja mnogih navijača, a Barbarez je inače potpisao ugovor na četiri godine.

Sigurno je ovo velika stvar za mene, a nadam se da će biti i za reprezentaciju. Dolazimo s velikom željom, velikim ponosom da učinimo neke dobre stvari. Bilo bi nekorektno s moje strane komentarisati prošlost, držimo se naše vizije koju imamo svi u Savezu. Slijedit ćemo naš put i budite uvjereni da će sve biti sto posto korektno. Svi koji me znaju, znaju kako to ide“, rekao je Barbarez na konferenciji.

Još je dodao:

Sami znate da je reprezentativni nogomet drugačiji od klubskog. Vjerujte mi da će to biti ekipa koju ćete svi podržati, imena koja svi znate. U finalnim smo razgovorima i bit će to lijepo. Argumentovati neke stvari sada nije jednostavno i ne želim ulaziti u dubinu, ali imat će slobodu rada sa mnom. Vjerujem da ću neiskustvo moći kompenzirati autoritetom. Nisam ja bio kapiten samo na terenu, već i u privatnom životu. Imamo međusobno poštovanje i to će funkcionisati“, poručio je novi selektor.

Debi na selektorskoj klupi Bosne i Hercegovine Barbarez će zabilježiti 3. juna kada naša reprezentacija igra prijateljsku utakmicu sa Engleskom u Newcastle-u.

Ena Kurtović