Institut KULT: Ostalo još sedam dana za prijave na obuku “Uči, Misli i Djeluj!”

Ostalo je još samo sedam dana za prijavu na obuku “Uči, Misli i Djeluj!”, obuku za nastavno i stručno osoblje srednjih škola, saopćeno je iz Instituta za razvoj mladih KULT.

“Uči, misli i djeluj!” za nastavno i stručno osoblje srednjih škola je obuka neformalnog obrazovanja namijenjena odraslima koji u formalnom obrazovanju direktno rade s djecom i mladima.

Ovaj program obuke nastao je kao odgovor na potrebu za pružanjem podrške nastavnom i stručnom osoblju srednjih škola u razvoju kompetencija potrebnih za uspješno planiranje i realizaciju procesa učenja i podučavanja zasnovanog na principima iskustvenog i servisnog učenja, korištenje učinkovite i relevantne metode i strategije podučavanja i stvaranje sigurnog i stimulativnog okruženja u kojem će se učenici osjećati podržano i motivirano, a ujedno biti osposobljeni da uče cijeloga života i iz zajednice u kojoj djeluju.

Program obuke namijenjen je nastavnom osoblju (profesorima i profesoricama) srednjih škola, ali i upravi škola, stručnim saradnicima (pedagozima, psiholozima, socijalnim radnicima), te savjetnicima u pedagoškim zavodima koji mogu podržati profesionalni razvoj nastavnog osoblja.

Obuka traje od juna 2023. godine do jula 2024. godine uključujući i završni rad.

Institut snosi troškove smještaja, hrane i prijevoza za vrijeme obuke.

Dodatne informacije o “Uči, Misli i Djeluj!” obuci za nastavno i stručno osoblje srednjih škola i Javnom pozivu za učešće u obuci mogu se dobiti putem emaila zorana.tovilovic@kultbih.org ili broja telefona 033 778 765.

Radio AS