Iz Budžeta KS izdvojeno 19.200.000 KM za komunalne poslove

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo izdvojilo je 19.200.000 KM za obavljanje komunalnih poslova u segmentu zajedničke potrošnje: održavanja čistoće u gradu, javnih površina, grobnih područja, postrojenja za prečišćavanje vode, te za odvoz smeća.

Sporazume o izdvajanju sredstava za komunalna preduzeća potpisao je danas resorni ministar Enver Hadžiahmetović sa direktorima i predstavnicima KJKP “Rad”, “Park”, “ViK”, “Pokop”, te JKP “Komunalac” Hadžići, “Trnovo”-Trnovo i “Vodostan”-Ilijaš.

“Sredstva su dodijeljena odlukom Vlade, a bit će dostavljana preduzećima kontinuirano, kroz mjesečne anuitete. Sektor komunalne privrede Ministarstva će vršiti nadzor nad utroškom sredstava. Očekujemo da će ona biti utošena isključivo u poslove iz segmenta zajedničke potrošnje, kako bismo imali što bolju komunalnu uslugu”, istakao je ministar Hadžiahmetović.

Ministar je naglasio da će iz Budžeta tokom ove godine biti izdvojena dodatna sredstva u ove svrhe, ukoliko se utvrde stvarne potrebe.

Radio AS